NNieuws.be
ludo coenen

Herman Van Veen in Le Paige: muzikant is schitterend schilder

26 okt 2016

Dinsdagavond liep in het kasteel Le Paige de vernissage van de tentoonstelling Herman Van Veen-de schilder.  Als muzikant is Herman Van Veen (71) over gans de wereld overbekend met zijn liedjes, zijn indringende optredens. 


Elf jaar geleden begon hij na het overlijden van zijn vader te schilderen. Wat anderen zien als zijn tweede carrière is voor de zanger zelf een natuurlijk gegeven. Hij merkte dat hij dezelfde kunstige handen had dan zijn vader en ging met verf, kwast en doek met succes aan de slag. Achter elk werk zit volgens Herman Van Veen een verhaal. Vaak wil je dat verhaal niet horen. Het geeft de liefhebber immers elke keer een andere kijk op het doek.

Drie keer acryl op doek

Speciaal voor de tentoonstelling in kasteel Le Paige schilderde Herman Van Veen de werken 'Dinsdag', 'Woensdag', 'Donderdag'. Het zijn dagen en doeken die je volgens hem moeilijk kan vasthouden.

De expo van Herman Van Veen-de schilder loopt in Kasteel Le Paige, Nederrij 135 in Herentals van vrijdag 28 oktober tot zondag 27 november. Op vrijdag, zaterdag en zondag te bezoeken van 14 tot 17u. Toegang: gratis. Alle info: www.schaliken.beludo coenen