Soester Courant

En de Cultuurstimuleringsprijs gaat naar....

'A Day In The Forest'

9 mrt 2016

Twee keer per jaar trakteert de organisatie Soest op een bijzonder en hoogwaardig muziekfestival. Alle reden om de Cultuurstimuleringsprijs toe te kennen aan 'A Day In The Forest'.


Dat vindt de jury van de eervolle prijs die de gemeente om de twee jaar uitlooft. 'Veel gemeenten trachten een festival binnen de gemeentegrenzen te organiseren en hier krijgen wij dit feest als een cadeau in de schoot geworpen zonder daar iets voor hoeven te doen,' aldus Jo- landa aan de Stegge die samen met Gerda Masselink en Rowan Lodders de vijf genomineerden kritisch tegen het licht hield en onder de loep van de criteria van de gemeente legde. In februari was er nog een wintereditie van het muziekfestival op De Paltz. Het landgoed is in de zomer weer het decor voor een aaneenschakeling van muziek.
In Theater Idea kregen de mensen achter 'A Day In The Forest' gisteravond de Cultuurstimuleringsprijs uitgereikt door wethouder Peter van der Torre.Daar waren ook de vier andere genomineerden aanwezig: Brandstof, creator Nelleke Nieuwboer, kunstenaar Kim van Veelen en 'De Kluizenaarsgrot, de monnik en het doolhof op De Paltz', een initiatief van Bert Smit en Hans Kruiswijk. De waardering van de jury voor dit 'viertal' uit zich in termen als 'onder de indruk' en 'diepe buiging'. Als het aan de jury ligt nodigt 'A Day In The Forest' zo snel mogelijk ook Brandstof uit voor het festival. 'Met Brandstof kan het nog alle kanten op, maar het verdient lof en ondersteuning, al is het maar omdat het jongeren uit alle lagen van de bevolking trekt. Je zult maar zestien zijn en je kapot vervelen, waar kun je dan in Soest naartoe?'