AD / UN
Rachel van Kommer

Vier schapen gebeten door loslopend hond

2 dec 2016

Vier schapen van de kudde op de voormalige vliegbasis Soes- terberg zijn woensdagochtend op Landgoed de Paltz in Soest gewond geraakt doordat ze door een loslopende hond werden gebeten.


Soest
De herder van de schaapskudde, Ester Floor, is zich rot geschrokken. "Het is een akelig gezicht zo'n beestje gewond en in pijn te zien. Je loopt door de kudde en ziet ineens overal bloed."

Floor trof woensdagochtend, samen met haar man Werner, vier gewonde dieren aan in hun kudde van 140 grazende schapen op het naast de vliegbasis gelegen Landgoed de Paltz in Soest. Ze waren in hun kop en staart gebeten. "De wonden waren nog vers, dus het moet die ochtend in de vroege uren gebeurd zijn."
Ooi

Aan het einde van de zomer graasde de kudde ook in de Paltz. "Toen is bij ons een ooi met een lammetje gegrepen. Die was ernstig gewond. Met intensieve verzorging is ze er bovenop gekomen, maar ze is levenslang kreupel en kan niet meer met de kudde mee.

Het heeft ons dus een gezond dier gekost." Omdat het niet de eerste keer is dat Floor het meemaakt, besloot ze een getuigenoproep op Facebook te plaatsen.

Boswachter Martijn Bergen van het Utrechts Landschap: "Het ergste is dat het verboden is met honden op het landgoed te komen. Het mag niet, omdat de natuur kwetsbaar is. Er staan ook verbodsborden, die dus worden genegeerd."
Via Facebook en Twitter roepen de herders en de boswachter getuigen van de hondenaanval op zich te melden.Rachel van Kommer