Soester Courant

Theatervoorstellingen, muziek, presentaties, film en meer

Afrikaanse dagen op de Paltz

26 aug 2015

Het Landgoed de Paltz verandert aankomend weekend voor even in Zuid-Afrika. Dan staan namelijk Harlekijns Zuid-Afrikaanse dagen op het programma. Op die dagen worden (co)producties van Harlekijn gepresenteerd.


Harlekijn B.V. viert volgend jaar in Koninklijk Theater Carré het vijftigjarig bestaan. Het organiseerde in 1974 de eerste Harlekijndag in Maastricht. Het was een dag met een ongekend programma, laat Herman van Veen weten.
Er volgden vele dagen en nu, ruim veertig jaar later, staan er drie Harlekijndagen op het programma. En wel op het nieuwe onderkomen van de besloten vennootschap, namelijk De Paltz. 'Fier presenteren wij over drie dagen verspreid onze co- en producties. Kers op de taart, mijn stadgenote en dierbare collega Claudia de Breij en even zo uniek als in 1974 is de aanwezigheid van crème de la crème van de Afrikaanse muziekwereld. Zuid-Afrika, dat verbijsterende uitgestrekte land, waar we zo dikwijls waren en dat we op al onze reizen door de jaren heen hebben leren liefhebben,' schrijft Van Veen over de Zuid-Afrikaanse dagen. Op het programma theatervoorstellingen, concerten, presentaties, gedichten, filmvertoning en meer. En het belooft een waar spektakel te worden. Op vrijdag 28 augustus staan er twee voorstellingen in de spotlight: De zeven brieven, vertolkt door het Harlekijn Muziektheater en De Radiodagen uitgevoerd door Ensemble Anjelier. Om 20:00 uur start het programma. Een dag later beginnen de festiviteiten om 11:00 uur.

Claudia de Breij treedt die avond op. Er is een Amerikaanse verkoop van curiosa van Harlekijn en Herman van Veen, er zijn optredens en er klinken stemmen uit Zuid-Afrika. Op zondag 30 augustus komt Alfred Jodocus Kwak voorbij, lezen Zuid-Afrikaanse zangers gedichten voor, klinken er eveneens stemmen uit het land, staat er een traditionele braai op de menukaar (dit kost € 30,00/18,00 (kinderen) exclusief drankjes), is er een boekpresentatie, draait er een film en sluit dj Han het driedaagse evenement af.

De activiteiten op zondag gaan net als de zaterdag om 11:00 uur van start. Meer informatie en aanmelden (verplicht) via www.herman- vanveenartscenter.com (klik op programma) of via tel. 0346-330003.