de Telegraaf

Paul (80) moet er weer aan geloven

15 sep 2015

Omarmd door collega's Jochem Myjer, Bert Visscher, Herman van Veen en Youp van 't Hek viert Paul van Vliet op het podium van Carré dan eindelijk officieel zijn 80e verjaardag. "'Oké, oké, nu geloof ik het", zei de cabaretier die sinds zijn verjaardag vorige week donderdag al twee keer eerder werd verrast met feestjes^ "Tachtig jaar. Ik ben het werkelijk geworden. Geen bedaarde man echter, die in een leunstoel de wereld beschouwt, maar nog altijd onrustig op het toneel. Ik heb nog van alles met u te delen. En dank u wel majesteit prinses Beatrix. Geweldig dat u hier bent om dit met mij te vieren."


Vijf van de beste cabaretiers tegelijk op een podium. Het was nog nooit vertoond, maar voor Paul van Vliet kwamen ze allemaal opdraven. Jochem Myjer, die door Paul zijn artistieke zoon wordt genoemd: "Als ik ergens mee zit, kan ik altijd in Den Haag terecht. De eerste voorstelling die ik ooit als klein manneke bezocht, was met Paul van Vliet." Herman van Veen roemde Pauls werk voor Unicef. "Paul je hebt dan misschien geen kinderen van jezelf. Maar duizenden hebben jou."

"Wanneer moetje stoppen?" vroeg Paul zich aan het eind van zijn verjaardagsshow af. "Vroeger kwam er een meisje en vroeg mag ik een handtekening. Later kwam er een meisje: mag ik een handtekening, het is voor mijn moeder. Nu komen er meisjes die vragen mag ik een handtekening, het is voor mijn oma.

Maar stoppen, nee. Bij sport is het gemakkelijker.
Dan moetje stoppen als je kinderen zeggen: hé pa jouw doel is de andere kant op. Maar ik vind spelen zo geweldig. Dus stoppen lieve collega's.

Nee, daar is het de tijd nog niet voor."