de Telegraaf
van de redactie

Omstreden docent biecht affaire dochter Herman van Veen op

14 aug 2015

Docent Jappe Claes wordt ervan beticht tientallen leerlingen van de Amsterdamse Theaterschool te hebben misbruikt, waarbij ook de naam van Anne van Veen viel. Hij zegt nu dat er sprake was van liefde tussen de twee.


"Het is in de ruim tien jaar dat ik docent was aan de Theaterschool de Únige seksuele verhouding die ik met een studente heb gehad", vertelt de Vlaamse acteur in Het Laatste Nieuws. "En die ene affaire staat volledig los van de beschuldigingen. Want hier was er, zowel bij haar als bij mij, sprake van heftige verliefdheid. Die affaire had in de verste verte niks te maken met machtsmisbruik."

Karin Bloemen onthulde het seksueel misbruik van leerlingen aan de toneelschool. Claes stapte begin 2014 op nadat naar hem een onderzoek werd ingesteld. Hij heeft aan zijn vrouw de affaire met Anne, die dertien jaar geleden plaatsvond toen zij 20 was en hij 50, opgebiecht. Hij verkeert volgens de krant sindsdien in een huwelijkscrisis.

Karin kondigde al aan dat Anne in september in een boek met haar verhaal over praktijken op de school naar buiten komt.
"Over een leerlinge die worstelt met haar verhouding met een Vlaamse leraar. Wie zal dat nu eens zijn? Anne van Veen, de dochter van Herman van Veen, schrijft daarin het een en ander van zich af.
Kijk, dat is een wijf met karakter dat denkt: 'Zo, en nu ik!'
Dat zal een hoop losmaken, want iedereen weet nu dat dit soort praktijken daar echt voorkomt."