Dagblad vh Noorden

Herman van Veen (70) halve eeuw artiest

14 mrt 2015

AMSTERDAM - Herman van Veen viert zaterdag zijn zeventigste verjaardag én zijn gouden artiestenjubileum. Het is precies vijftig jaar geleden dat de podiumkunstenaar met zijn soloprogramma Harlekijn zijn entree maakte in de theater- en muziekwereld.


De cabaretier en zanger viert zijn feestje zaterdagavond na afloop van zijn voorstelling Kersvers in het Rotterdamse Luxor Theater. Dichteres en toneelschrijfster Judith Herzberg neemt dan het eerste exemplaar in ontvangst van het boek 'Herinnerde dagen', een biografie van Herman van Veen waarin hij terugkijkt ,,op zijn leven, zijn succes en zijn falen''.

Op woensdag gaat de theatermaker naar de Arenbergschouwburg in Antwerpen voor de verjaardagsvoorstelling 'Herman van Veen 70'. Dan wordt een boek gepresenteerd van de Vlaamse fotograaf Herman Selleslags, die de carrière van de artiest in foto's vastlegde. Ook dramaturg Emile Schra schreef een boek over Herman van Veen. Hij bracht zijn werk volledig in kaart, ,,met alle hoogte- en dieptepunten''.

Van Herman van Veen verschenen tot op heden 178 cd's, 25 dvd's en zeventig boeken. Bekende liedjes van hem zijn Opzij, Anne en Hilversum III.