Soester Courant

Ben de Bruin wint eerste editie Alfred Golf Charity Cup

Charitydag levert 25.000 euro op

10 juni 2015

Met een eerste golfslag van Herman van Veen, burgemeester Rob Metz en Denise Notenboom, directeur Bedrijven Rabobank, was de eerste Alfred Golf Charity Cup zondagmiddag een feit. De dag stond in het teken van golf, evenementen op de Paltz en het goede doel. De opbrengst is bedoeld voor kinderen die in het asielzoekerscentrum zitten bij Kamp van Zeist.


Onder uitstekende weersomstandigheden lieten golfliefhebbers hun golftalenten zien op de Golfclub Soestduinen.
Tot een uur of 16:00 konden de golfers naar hartelust een balletje slaan. Uiteindelijk bleek de Soester Ben de Bruin het spel goed te beheersen. Hij ontving uit handen van de manager van de Rabobank, Josť Schoonenberg, de Alfred Jodokus Kwak wisseltrofee.
Bij deze prijs behoorde een compleet verzorgde driedaagse golfreis voor twee personen naar Clervaux in Luxemburg.

Aan mensen die wat minder met golf hebben was ook gedacht. Voor hen stond het Paltz Charity Event op het programma. De mensen die zich hiervoor hadden aangemeld kregen eerst een rondleiding op Landgoed de Paltz, een toelichting over het Herman van Veen Arts Center en een concert van musici van het Conservatorium.

Maar daar bleef het niet bij. In de avond kwamen de golfliefhebbers en de overige mensen bij elkaar op het landgoed voor een walking barbecue, de prijsuitreiking, een veiling en de uitslag van de loterij.

Opbrengst

In totaal nam ongeveer honderd man deel aan de eerste editie van de Alfred Golf Charity Cup en het Paltz Charity Event. Door alle deelnemers en sponsoren werd een kleine 25.000 bijeengebracht. Met de opbrengst wil de organisatie de kinderen in het asielzoekerscentrum en hun ouders/begeleiders een dag aanbieden op 5 september met veel workshops, speelevenementen en een uitvoering. Daarnaast heeft de organisatie nu een 'Fietsen aanschaf budget' voor structurele levering van benodigde dames-, heren- en kinderfietsen door Profile-Soest, wordt er een beamer aangeschaft voor educatieve kinderfilms en staat er een driemaandelijkse voorstelling voor de vluchtelingenkinderen in het Herman van Veen arts Center op het programma.

Het evenement werd op landgoed de Paltz afgesloten met een concert van Herman van Veen en zijn band.