Soester Courant

Vrienden geven ode aan Herman van Veen op de Paltz

Vijftig jaar liedjes in drie dagen

9 sep 2015

Herman van Veen zit vijftig jaar in het vak en daar wordt komend weekend aandacht aan besteed op landgoed de Paltz. Vijftig jaar liedjes passeren de revue. Deze zingt de artiest niet zelf. 'Het is een soort verjaardag, dan vier ik dat ik vijftig jaar liedjes zing en gaan vrienden voor mij als een soort cadeautjes mijn liedjes zingen.' Dat zegt Herman van Veen over Herman van Veen Werk in uitvoering, zoals het driedaags evenement op de Palz heet.


Op vrijdag staat Mag ik deze dans? op het programma. Het Nieuw Harlekijn Danstheater, bestaande uit de Fran^aise Marion Bosetti, de Zuid- Afrikaanse Kai Pretorius, de Mexicaanse Viridiana Hernandez, de Nederlandse danseressen Julia Pe- reboom en Doke Pauwels, speelt en danst op composities van Herman van Veen. Het optreden begint om 21:00 uur. Op diezelfde dag geeft Edith Leerkes om 22:15 uur een gitaarconcert in drie delen. Etonces heet het en het is geschreven door Van Veen.

Op zaterdag komt de vrouw van de veelzijdige artiest in actie. GaŽtane Bouchez speelt een monoloog over het bewogen leven van de legendarische prima ballerina Margot Fon- teyn. Het optreden in de kapschuur begint om 20:00 uur.
Om 21:30 uur klinken dan de liedjes van Van Veen. Een keur van zangers zingt in vijf talen een keuze uit de in vijftig jaar geschreven liedjes. Onder de zangers Mamix Dorrestein en Jannemien Cnossen.

Dappere eendje

Uiteraard ontbreekt Alfred Jodo- cus Kwak ook niet in het geheel. De laatste dag, die al om 11:00 uur van start gaat, laat een scala aan voorstellingen en optredens zien. De aftrap is voor het dappere en beroemde eendje. Een voorstelling voor kinderen, maar zeker ook leuk voor volwassenen. Om 13:00 uur is het podium gereserveerd voor de voorstelling Speel zing dans, een vrolijke, swingende, dancevoorstelling voor de kleintjes en zij die zich niet te groot voelen.
Om 15:00 uur volgt dan Benjamin de Beer. Een verhaal gezongen en verteld door Femke Krist, Saskia Egtberts en Pieter van Nieuwenhuyze. Het werd geschreven door Herman van Veen en samen met Edith Leerkes schreef hij de muziek. De grand finale is om 16:00 uur. Het koor van de School voor Talent uit Soest zingt, begeleid door het gelijknamige orkest, een potpourri van kinderliedjes geschreven door Herman van Veen.

Aanmelden

Alle optredens zijn gratis toegan- kelijk, maar belangstellenden die- nen zich vooraf aan te melden. Dit kan via www.hermanvanveenarts- center.com (klik op programma) of tel. 0346-330003.