AD / UN
MELISSA HOFLAND

Mooie spulletjes geveild voor dierenopvang


Soest

Bijzondere klokken, prachtige Perzische tapijten en andere niet-alledaagse snuisterijen moeten komen weekend zo veel opleveren dat de honden en katten van Dierenopvang Soest straks weer letterlijk een goed dak boven het hoofd hebben.Begin dit jaar zijn tot tweemaal toe het lood en zink van de opvang aan de Eemweg gestolen. Sindsdien hebben de dieren te maken met lekkages. "De ergste lekkages verhelpen we steeds met tijdelijke oplossingen. Maar we zijn gewoon toe aan een nieuw dak. Het liefste duurzaam en modern met zonnepanelen, zodat we er weer lang mee door kunnen," legt Michel Groenewegen van stichting Dierenzorg Eemland uit. Maar ja, hoe kom je daaraan? "We zijn met een enthousiast groepje vrijwilligers bijeen gaan zitten en besloten een veiling te organiseren. Want mensen hebben misschien geen geld, maar wl spullen."

Dat was niet aan dovemans oren gericht. Honderden kamden kelders en zolders uit naar goede, mooie spullen. "We werden overladen. En we hebben cht bijzondere spullen gekregen. Zo kwam een vrouw met unieke klokjes van 200 jaar oud. Ook hebben we een schilderij van een bekende schilder die een naakt van zijn vrouw maakte. En we kregen een stuk van regisseur, muzikant en acteur Herman van Veen," aldus Groenewegen enthousiast.

Komende vrijdag en zaterdag zijn de kijkdagen. De veiling is zondag vanaf 13.00 uur. "Zo'n 140 artikelen hebben we dankzij de expertise van een curator, juwelier, galeriehouder en uurwerkspecialist geselecteerd."

eemland.dierenbescherming.nl/MELISSA HOFLAND