De kunstredactie van Het Parool schreef 15 maart 1977

UNICEF-ACTIE MET HERMAN V. VEENUTRECHT - De cabaretier Herman van Veen heeft gisteren, op z'n 32ste verjaardag zeven gouden platen uitgereikt gekregen door de heer Hans v. d. Broek, directeur van platenmaatschappij Polydor. Het betreft de platen ,,Herman van Veen", ,,Morgen", ,,Voor een verre prinses", ,,Goed voor een glimlach", ,,Alles", ,,En nooit weerom en ,,1O jaar Herman van Veen

Herman zal in het theaterseizoen '77/78 vijf gouden platen na afloop van voorstellingen in grote theaters op z'n ,,Amerikaans" verkopen ten bate van Unicef, de internationale organisatie voor verbetering van levensomstandigheden van kinderen in de ontwikkelingslanden. Als ambassadeur van de Nederlandse jeugd voor Unicef heeft Herman van Veen gisteren, ter ondersteuning van deze organisatie de stichting ,,Colombine" in het leven geroepen.

Op 1 en 2 april in Almelo en op 3 april in Roosendaal treedt Herman voor het laatst op in Nederland met zijn ,,Pijnshow 1977". Daarna gaat hij naar Duitsland voor het maken van zes zelfgeschreven kinderfilms voor de Bayerische RMndfunk. De KRO zal de serie in de loop van het jaar voor de Nederlandse televisie uitzenden.


Het Parool, 15 maart 1977

terug naar de index