ZIEN

BENEFIETGALA VOOR SRI LANKA

voorjaar 2015

Eind februari woonden wij het benefiet gala in Groningen bij, dat zanger/acteur Hans Langhout organiseerde voor de Stichting Help Direct, Het was een fantastische avond met muziek, cabaret en tal van bekende Nederlandse artiesten.


De Stichting Help Direct heeft al 35 scholen in Sri Lanka en Zuid-Afrika geholpen met projecten voor schoon drinkwater, goede sanitaire voorzieningen, bevordering van sport en spel en bestrijding van analfabetisme onder volwassenen. De benodigde middelen worden verkregen met benefietvoorstellingen die elke twee jaar georganiseerd worden.

Topavond

De lustrumeditie in MartiniPlaza heeft een extra feestelijk tintje. Dit keer is het een écht gala met black tie. 'Het belooft een topavond te worden', heeft Hans Langhout van te voren aangekondigd en daarmee is geen woord te veel gezegd.
Martijn Fischer, Tony Neef, Stanly Burleson, René van Kooten, Lucy de Lange, Richard Groenendijk; de ene bekende artiest na de andere passeert de revue.

En met Robert ten Brink heeft Langhout natuurlijk ook niet de eerste de beste presentator in huis gehaald.Geroutineerd praat hij het avond vullende programma met muziek, cabaret, diner en veiling aan elkaar. Nieuwslezeres Astrid Kersseboom van het NOS-Journaal interviewt Hans Langhout en notaris André Bosscher over hun werkzaamheden voor het goede doel. 'Hoeveel blijft er aan de strijkstok hangen?', vraagt ze nieuwsgierig. Helemaal niks, verzekeren beide heren.

Eregasten

Een van de eregasten is niemand minder dan Herman van Veen, die al vijftig jaar in het vak zit en nog altijd volle theaterzalen trekt. Hij zit aan tafel met burgemeester Peter den Oudsten, de Sri-Lankese ambassadeur Buddhi Keerthi Athauda en Jacques d'Ancona, de partner van Hans Langhout. Tijdens de veilingdoneert Van Veen een gouden plaat, die een flink bedrag opbrengt. O

ok op de outfit van couturier Ronald Kolk wordt driftig geboden. Mede dankzij het enthousiasme van veilingmeester Jacques d'Ancona tasten de gasten diep in buidel voor het goede doel. Aan het eind van de avond blijkt de totale opbrengst 124.500 euro te zijn. Een bedrag dat een enthousiaste sponsor ter plekke nog verhoogt tot 140.000 euro. Hans Langhout is er dolblij mee. Hij kan weer verder met zijn missie om een betere toekomst voor kinderen in Sri Lanka en Zuid-Afrika te realiseren.