Krant voor Meppel
Alexander Drost

Expositie Herman van Veen in Kunsthuis Secretarie

29 mei 2014

MEPPEL – Al meer dan 45 jaar zingt, speelt en schrijft Herman over wat hem fascineert. Sinds een jaar of acht is daar het schilderen bijgekomen, doeken die hij ooit – na een paar jonge borrels – ‘afdrukken van de ziel’ noemde. Voor Kunsthuis Secretarie te Meppel werden zijn ervaringen uit de periode 1955-1975 ingelijst. De in eerste instantie ernstige, bijna dramatische aanleiding voor een regelmatig langdurig verblijf bij zijn Meppeler familie, is nu liefdevol terugkijken op “De zorgeloze dagen”, in abstracte collages, maar met voor Meppelers herkenbare elementen.

Voor zijn tantes en daarna iedereen die in, om of ooit Meppel is of was, heeft Herman van Veen speciaal voor de expositie in Kunsthuis Secretarie het boek “De zorgeloze dagen” samengesteld. Het 60 pagina’s tellende boek –in beperkte oplage- bevat warme persoonlijke herinneringen aan eenbijzondere periode uit het jonge leven van Herman van Veen.

Het boek is rijk geďllustreerd met foto’s uit deze Meppeler naoorlogse periode en afbeeldingen van de voor het eerst vertoonde Meppeler werken die tot 31 augustus te zin zien in Kunsthuis Secretarie.Alexander Drost