een verslaggeefster schreef 14 december 1998 in het Brabants Dagblad

Herman van Veen vaak te zien bij KRO


Harlekijn - de productiemaatschappij van Herman van Veen - en de omroep KRO zijn een samenwerkingsverband aangegaan. Daardoor is de cabaretier, clown en chansonnier Herman van Veen de komende jaren herhaaldelijk op het televisiescherm te zien.
Te beginnen Eerste Kerstdag.foto: bij krantenartikel Dan zendt de KRO Dat gebeurt elke dag uit, een kerstprogramma gevuld met liedjes en vertellingen en Persoonlijk , waarin Van Veen zijn herinneringen illustreert aan de hand van liedjes.

Ook staan er voor 1999 vier programma's gepland, getiteld in vieren, waarin Herman van Veen ervaringen over zijn liedjes uitwisselt met een byzondere gast. In het jaar 2000 zal de onlangs opgenomen speelfilm Nachtvlinder, met in de hoofdrollen Herman en zijn dochter Babette van Veen, Ramses Shaffy, Karin Bloemen en Arthur Kristel, in vier delen bij de KRO verschijnen. Ook is er een Making of... van de film gemaakt. Tot slot gaat de KRO in december 2000 het theaterprogramma van Van Veen in Carré uitzenden.

Frank Jansen, hoofd drama bij de KRO, is bijzonder verheugd over de samenwerking met Van Veen. "Hij stond bij mij al heel lang hoog op mijn verlanglijstje, maar het is mij nooit gelukt om met hem te mogen samenwerken."

NCRV

Eerder verscheen Van Veen al bij de NCRV op de buis. "Maar daar was hij alleen als de clown te zien, in onder meer zijn theatervoorstellingen. Maar Van Veen kan nog zoveel meer. Hij is ook een begenadigd chansonnier, een fantastisch repertoire-zoeker met een goede smaak en tomeloze energie. Met hem hebben we een Powerpack in huis", aldus Jansen.

Ook Van Veen is tevreden: "Wat bij de KRO zo leuk is voor mij, is dat ik ook inhoudelijk feedback krijg. Zo ontstaan er de mooiste dingen. Bij de NCRV was het wat dat betreft veel zakelijker."terug naar de index