Edwin Bredius schreef 14 oktober 1998 in het weekblad Privé

Babette van Veen schittert in vader Herman's film


Met trots laten wij u de eerste foto's zien van Babette van Veen in haar vader Herman's romantische film Nachtvlinder. Voor de jonge actrice moet deze rol een bekroning gaan worden op haar succesvolle carrière tot nu toe.
"Ik vind deze rol zo leuk, omdat ik samen met mijn vader kan werken,"foto:
adriaan verstijnen 1998 zegt Babette enthousiast. "We werken met een professionele groep mensen en dat zie je in de film terug."
Herman van Veen is ook de bedenker van deze film. Al lange tijd wilde hij iets samen met zijn dochter gaan doen. En volgens Herman is de rol van Sarah Babette op het lijf geschreven. "Babette is volgens mij de enige die geschikt is voor deze rol," zegt hij trots. De Nachtvlinder speelt zich af in de Middeleeuwen. Babette krijgt als Sarah op een dag te horen dat haar vader is vermoord. Zij vertrouwt dat niet en gaat op onderzoek uit. Tijdens haar zoektocht stuit zij op vele slechterikken die haar het leven zuur willen maken. Men man en macht wordt er aan deze productie gewerkt en het is de bedoeling dat De Nachtvlinder begin 1999 in première gaat.
"De eerste fragmenten zijn nog mooier dan we hadden verwacht," vervolgt Herman van Veen. "Aan het script werkte ik bijna vier jaar. Toen ik Jeroen Krabbé de eerste versie liet lezen, schreef hij mij: "Stuur me versie 9 maar." Het werden er uiteindelijk twaalf."
De Nachtvlinder is niet Herman van Veens eerste productie. "Het is de tweede speelfilm die ik maak als regisseur en acteur," zegt hij. "De eerste was Uit elkaar, het verhaal van een zanger die zich in een droom verwart. De kritieken waren zeer uiteenlopend. De een vond het prachtig, de ander verschrikkelijk. Toch bezochten maar liefst 500.000 mensen deze film."
Nadat ze uit Goede Tijden, Slechte Tijden vertrok is dit voor Babette van Veen haar eerste grote klus. Verder is zij druk bezig met het schrijven van liedjes.uit: weekblad Prive Deze passie heeft Babette van haar vader. De actrice is blij dat er meer rust in haar leven is gekomen en gaat alleen nog maar in op opdrachten die ze echt leuk vindt.
En zo blijft er natuurlijk ook meer tijd over om te genieten met haar nieuwbakken echtgenoot Bas Westerweel...


Edwin Brediusterug naar de index