www.depit.nl

Herman in Carré

Hij heeft zelfs dansskills!

4 dec 2014

De aankomst alleen al was geweldig! Ik daar in het Oh zo mooie Carré. ‘Hallo, ik kom mijn kaartje ophalen, Bodien Curiël’. Waarop de vrouw in haar rode Carré-jasje zegt: ‘ Hallo wat leuk dat je er bent! Je kaartje en een boek. Fijne voorstelling!’. En ja dat was het, een fijn voorstelling!


Ik ben al jaren groot fan van Herman van Veen (1945), naast zingen, speelt hij ook ongelofelijk goed viool. Hij componeert, regisseert, acteert en schildert. Een alleskunner! Met zijn geweldige band laat hij zijn 60+ publiek dansen! Waarom is een meisje van 15 fan van Herman van Veen? Vroeger stond zijn muziek vaak aan bij ons thuis. De liefde waarmee hij zijn liedjes zingt vind ik mooi.

Zijn mooie zware stem, zijn prachtige articulatie en zijn dansskills! Carré staat op zijn kop, waarbij senioren in hun stoelen twisten en Herman Van Veen nog even met zijn heupen schudt. Het gemis van zijn ouders, de liefde en zijn kindertijd komen voorbij. 'Als ik ’s ochtends voor de spiegel sta en me scheer, lijkt het net alsof ik mijn vader aan het scheren ben,' zegt hij in z'n show.

Het einde van zijn voorstelling was al helemaal gaaf! Zijn cover van Alors en dance, met eigen geschreven tekst. GE WEL DIG!


Herman van Veen is tot en met 31 januari te zien in Carré.