Krant voor Meppel
Alexander Drost

Herman van Veen neemt eerste gouden Meppel speldje in ontvangst

1 juni 2014

MEPPEL – Wethouder Henk ten Hulscher van de gemeente Meppel overhandigde zondagmiddag het eerste gouden Meppel ambassadeurs speldje uit aan Herman van Veen. Dit gebeurde tijdens de opening van de expositie van Herman van Veen genaamd ‘de zorgeloze dagen’.
Wethouder ten Hulscher was bijzonder trots op het feit dat Herman van Veen bereid was dit erespeldje in ontvangst te nemen. Het is de eerste keer dat dit gouden speldje werd uitgereikt.De speldjes bestaan nu vier jaar en zijn een initiatief van Citymarketing Meppel en worden uitgereikt aan bekende Nederlanders die een speciale band voelen met Meppel. Herman van Veen was in zijn jeugd vaak bij familie in Meppel. De expositie van Herman van Veen is één van de hoogtepunten tijdens het culturele jaar. Meppel is sinds juni 2013 culturele hoofdstad van Drenthe. In september 2014 wordt het culturele jaar afgesloten met Puppet International.

“Meppel hoopt dat Herman van Veen het gouden ambassadeurs speldje bij sommige gelegenheden zou willen dragen die zich lenen om zijn verbondenheid met Meppel te laten zien. Het is aan de drager van het speldje om te bepalen of en bij welke gelegenheden hij of zij dit speldje zou willen dragen”, laat Citymarketing Meppel weten.

“De drager van dit speldje kan natuurlijk door de Meppeler gemeenschap worden uitgenodigd om aanwezig te zijn bij speciale gelegenheden, zoals bijvoorbeeld het Ondernemersgala.”Alexander Drost