AD/UN
Lisa Spit


HET UTRECHT VAN... KAPABEL

Van het rocksterleven komt weinig terecht

4 januari 2013

Elke week vraagt Stadsleven een bekende Utrechter naar zijn favorieten. Deze week Abel Aelvoet (32), die als MC Kapabel deel uitmaakt van het project De Avonduren waaraan onder anderen Colin Benders (Kyteman), Simon Akkermans (C-Mon) en Herman van Veen meewerkten.


Favoriete plek:

„De Zeedijk en het Kytopiacomplex, vanwege de bizarre situatie waarin we daar op dit moment zitten. We wonen en werken er al drie jaar en dat bevalt perfect. Het is top om hier met zo'n grote groep te wonen, altijd gezellig. Je zult nog versteld staan van de werktijden die de meesten van ons hebben: van het echte rocksterleven komt nog niet veel terecht. Voorheen was dit een krakkemikkige straat die grotendeels leegstond. Zo zie je maar wat er gedaan kan worden aan de leegstand in de stad."


Favoriet café:

„Dat heb ik niet echt, ik laat me meevoeren en zo kom ik overal terecht. Ik ben hier geboren, maar het laatste halfjaar ben ik op zoek gegaan naar die paar steegjes die ik nog niet kende. Ik was vorige week in Parijs en daar heb ik hetzelfde gedaan, dat is de beste manier om een stad te ontdekken."


Minder leuk:

„De verbouwingen in de stad. Het is doodzonde dat supermooie, oude, industriële herenhuizen het veld moeten ruimen voor nieuwbouw. Ik vind het idioot dat ze de singel weer vol willen laten lopen. Mijn ouders, die hier ook gestudeerd hebben, konden me nog vertellen hoe die ooit is drooggelegd. De bouwprojecten zijn de grootste doorn in het oog van iedereen die ik ken. Het is een drama. Ik zag laatst iets over cultureel nalatenschap; het belangrijkste is om herkenbare punten niet tegen de vlakte te gooien. De stad is zo mooi, maar als we doorgaan met alle mooie plekje te omringen door nieuwbouw houdt dat een keer op."


Favoriete Utrechter:

„Herman van Veen. Hij is, zoals wij dat noemen, een epische vader. Een echte Utrechter, een aardige vent. Hij heeft gedaan wat het merendeel van de Nederlanders niet lukt: succes hebben in het buitenland."


Puur genieten:

„Muziek maken, dat is toch wel een van de puurste vormen van gemeten. Muziek maken, eten en seks."