Eindhovens Dagblad

Herman van Veen laat paarden dansen in Hooge Mierde

2 november 2013

HOOGE MIERDE - Concert Hippique, dat vrijdagavond zijn vierde editie beleefde, is waar de top van theater- en paardenwereld elkaar ontmoet. Herman van Veen zorgde ditmaal voor de muzikale invulling.


Het is een elitair gebeuren met individuele toegangskaarten voor 350 euro per stuk, een loterij en een eclatant diner, maar voor een goed doel. Deze keer werd geld ingezameld voor het Colombinehuis, een vakantieverblijf voor gezinnen met kinderen tot 21 jaar die vanwege bijvoorbeeld ziekte nooit met vakantie kunnen. De samensmelting tussen de muzikale invulling van Herman van Veen en band met de verrichtingen van de dressuurtoppers was meer dan geslaagd. De showpiste werd beurtelings gevuld door uitgelaten shetlandpony's en statige witte paarden die de benen hoog optilden. Terwijl Van Veen in zijn duidelijk gearticuleerde stijl zong over ridders, werden in de piste met lansen duels te paard uitgevochten.

De hoogtepunten waren de dressuurverrichtingen van Anky van Grunsven, Frédéric Pignon en Imke Schellekens-Bartels, die met groot applaus werden beloond. Op vederlichte tonen zweefde Van Grunsven bijna, terwijl Van Veen op het podium met zijn hele lichaam mee dirigeerde.
Van Veen noemde het concert na afloop 'een speciale gebeurtenis'. "Ik heb er formidabel van genoten."

Voor Concert Hippique componeerde hij speciaal enkele nieuwe nummers. Hij sloot het concert af met een lied 'voor alle paarden en als troost voor Anky van Grunsven', die deze week haar paard Bonfire verloor. Van Veen: "Bij een poes of een hond heb ik toch niet wat ik bij een paard voel. Zo'n oude ziel kijkt in je hart."


Eindhovens Dagblad, op dit artikel rust copyright.