AD/UN
Noortje Beumer

HET UTRECHT VAN... Wietse Amersfoort

Een kroeg naast de deur, lekker praktisch

16 maart 2012

Elke week vraagt Stadsleven Utrechters naar hun favorieten. Deze week hardstyle-dj Wietse Amersfoort (25). Samen met Sven Sieperda draait hij onder de naam Psyko Punkz op alle grote feesten in de wereld.


Favoriete plek:

„Sinds een halfjaar woon ik op de Amsterdamsestraatweg, maar daarvoor heb ik drie jaar met mijn ' broer op de Van Sijpesteijnkade gewoond. Vlak bij het station. Een meter van ons huis vandaan zat The Guardian en daar zat ik heel vaak op het terras. Aangezien ik binnen een minuut thuis was, was dat een heel praktische kroeg."


Puur genieten;

„Op een vrije dag ga ik graag de stad in. Eerst lekker carpaccio eten bij King Arthur, daarna kleren kopen en vervolgens ergens een drankje doen. Het leuke aan King Arthur is dat het aan de gracht ligt, uniek. Voor kleding ga ik dan meestal door naar Men At Work of naar Score. En dan een drankje doen bij de Flater. In de zomer vind ik het ook lekker om in het Wilhelminapark te chillen. Barbecue aan, flesje wijn erbij en stokbrood eten."


Irritant in Utrecht:

„Dat ik mijn auto niet voor de deur kwijt kan. Ik moet vijf minuten fietsen om bij mijn auto, die op de Vleutenseweg geparkeerd staat, te komen. Het ligt ook aan mijzelf, want ik wil dat m'n auto veilig in een garage staat, maar toch. Het is wel irritant dat ik mijn auto op de Amsterdamsestraatweg niet veilig kan parkeren."


Favoriete Utrechter:

„Ik vind Gerard Ekdom een geniale dj. Ook vind ik Herman van Veen een echte Utrechter die ontzettend veel heeft bereikt. Hij heeft Alfred Jodocus Kwak geschreven en een betoverende stem."


Als ik de baas zou zijn:

„Er zijn weinig leuke clubs in Utrecht. Er is hier eigenlijk niet veel om goed uit te gaan. Voor goede technofeesten heb je alleen de Poema en de Doek 154, maar what the fuck heb je verder in de stad qua harddance om te kunnen stappen? Vrij weinig. Ik zou, als de baas zou zijn, van Utrecht een dancegeoriënteerde stad maken zou zorgen dat de hele stad met clubs vol zou komen te zitten en er meerdere grote feesten gehouden zouden worden."


(Noortje Beumer)