Weekblad Parkstad

Expositie Herman van Veen

13 juli 2011

Op dinsdag 5 juni heeft burgemeester Jos Som de expositie van Herman van Veen in het raadhuis geopend.


De expositie bestaat uit doeken en papieren in gemengde technioeken. Verder zijn er foto's van Christophe Lambert te zien.

De expositie werd geopend in aanwezigheid van Herman van Veen en Edith Leerkes. Zij gaven tijdens de openeing een miniconcert van luisterliedjes. Belangstellenden kunnen deze expositie nog tot 18 augustus bezichtigen op werkdagen van 9.00 tot 17.00 uur.

Herman van Veen

Na de dood van zijn ouders is hij gaan schilderen. Herman van Veen maakt vaak monochroom abstract werk, doeken die inmiddels in een aantal europese galeries en musea te zien zijn. De zanger, schrijver en theatermaker is voor veel mensen in Kerkrade, maar ook internationaal, een begrip.
Van zijn hand verschenen tot op heden 175 cd's, 21 dvd's, een zeventigtal boeken, scenario's voor speelfilms en voor muziektheatervoorstellingen.

Martin Buber Plaquette

Herman van Veen heeft tijdens zijn carriere veel prijzen en onderscheidingen ontvangen waaronder in 2005 de Martin Buber Plaquette voor de manier waarop hij met respect en liefde betrokken is bij de medemens.