Haarlems Dagblad
ANNEMARIE DE JONG

Garagesale Herman van Veen

Theaterkleding, instrumenten, foto's en rekwisieten te koop

11 nov 2011

SOEST - Huppetee, weg ermee. Herman van Veen houdt zondag grote uitverkoop van oude theaterspullen in zijn woonplaats Soest.


De theaterman heeft in zijn 47-jarige carrière zo ontiegelijk veel verzameld, dat de opslagloods uit zijn voegen barst.
Een droom voor fans en toneelgroepen, die tegen een schappelijk prijsje theaterkleding, boeken, instrumenten, foto's en rekwisieten op de kop kunnen tikken. En dan loopt Van Veen er ook nog zelf rond. Samen met zijn gitarist Edith Leerkes wil hij met kopers 'aan het afdingen slaan'.

Zelfs zijn beroemde geblokte jassen, bellenhoed en lange witte schoenen gaan in de uitverkoop. Eén jas wordt geveild voor de Herman van Veen Foundation, een kinderrechten organisatie. Uit 'Alfred Jodocus Kwak' gaan klompen en paraplu's van de hand.

Het is watertanden voor fans, de hoge hakken uit 'Jukebox', zonnebrillen uit 'We're watching you' en attributen uit 'De clowns', 'Nachtvlinder' en 'Uit elkaar'. Reden voor de grote verkoop zijn plannen van theaterbedrijf Harlekijn van Van Veen om naar een grotere plek in Soest te verhuizen.

Bovendien nemen schilderijen van de artiest, die momenteel avond aan avond in Carre staat, steeds meer ruimte in. "De doeken worden groter en de muren groeien niet mee', meldt hij op zijn website.

„De loods slibt dicht", zegt zijn woordvoerster.


De verkoop aan het Weteringpad 18 in Soest is zondag van 13 tot 16 uur.