de Volkskrant

CARRÉ VIERT JUBILEUM GROOTS

3 dec 2011

Circusdirecteur Oscar Carré kon waarschijnlijk niet bevroeden dat de verjaardag van zijn circus ooit zo'n feestje zou verkrijgen. Een ruime eeuw ._ nadat hij de deuren van het toen nog houten gebouw opende, wordt volgend theaterseizoen (2012-2013) het jubileum "l25 jaar Carré" groots gevierd. Een batterij aan artiesten is voor de gelegenheid gestrikt shows te geven die volgens artistiek leider Wim Visser 'nergens anders in Nederland zijn te zien'.


Karin Bloemen en haar muzikale begeleider Cor Bakker laten zich inspireren door 'beroemde vrouwen die in Carré hebben gestaan'; choreografe Conny Janssen dubt nog over welke dansvoorstelling ze zal ontwerpen. Anderen die het jubileumseizoen extra luister bijzetten: Herman van Veen, de flamenco gitaarspeler Paco Pena en het Russische gezelschap van de Stanislavsky Opera.

Ook verschijnt een dvd over de geschiedenis van 125 jaar Koninklijk Theater Carré, geflankeerd door een tentoonstelling.
Mariëtte Wolf, die eerder Het Geheim van De Telegraaf schreef, werkt aan een boek over het theater waarin 'mysteries worden ontrafeld en nieuwe raadsels zullen ontstaan'.