Zenderstreeknieuws
Rianne Beukelman

Alfred wordt vader

1 juni 2011

Alfred Joducus Kwak is ruim 30 jaar oud. Ondanks deze hoge leeftijd voor een eend waggelt Alfred nog vrolijk rond. Op 11 en 12 juni is hij te bewonderen in het Fulco- theater. "Een geweldig vrolijke voorstelling", zegt geestelijk vader Herman van Veen.


IJsseistein


De wereldberoemde eend is dus volwassen en wordt zelfs vader. Of Van Veen met het opgroeien van zijn geesteskind ook volwassen is geworden; blijft de vraag. "Ik ben inmiddels 66 jaar en met het ouder worden begrijp je meer en meer. Maar of je ooit écht volwassen wordt is een utopie."

Van Veen schreef en regisseerde het theateravontuur. Hij baseerde het op zijn gelijknamige boek: •Alfred J. Kwak Vader.' Beroepsschurk Dolf de Kraai heeft een restaurant: Makdolf. Daar serveert hij aan deftige ooievaars kuikens en eieren vers uit het nest. Als hij hoort dat Winnie, de vrouw van Alfred, zwanger is, wil hij maar wat graag op kraambezoek.

Van Veen herkent karaktertrekken van Alfred in zichzelf. "Zijn nieuwsgierigheid", vertelt hij. "Bovendien zoeken we allebei naar oplossingen. Hij vindt altijd wel een weg om verder te waggelen en ik probeer dat ook."

Waarschijnlijk verschijnt de bekende gele eend binnenkort in een kersverse serie op televisie.
Er zijn plannen voor nieuwe afleveringen, waarin het ei van Alfred en Winnie daadwerkelijk uitkomt. "Tijdens de voorstelling kraakt deze alleen", lacht Van Veen.

Hij noemt de show, die gespeeld wordt door een jonge cast, een geweldig spektakel. "Er zit verbluffend veel muziek in. Het is een vrolijke en spannende voorstelling, die gelukkig goed afloopt."


Kaarten: www.fulcotheater.nl