Soester Courant

Herman van Veen "op" gilde

Soester topartiest treedt op 24 augustus in feesttent op

1 juni 2011

Een verzoek dat het Groot Gaesbeeker Gilde enkele jaren geleden tot Herman van Veen richtte, wordt dit jaar vertaald in een optreden van de topartiest.


Op woensdag 24 augustus zal Van Veen met een groep muzikanten putten uit zijn uitgebreide repertoire. Hiermee geeft hij de gildefeesten van 2011 extra cachet. Secretaris Rainoud van Dorresteijn van het gilde is laaiend enthousiast.

'Het lijkt zo voor de hand liggend. Herman van Veen kan bij wijze van spreken vanuit zijn slaapkamer de gildetent zien staan. Die kan toch makkelijk die paar honderd meter overbruggen voor een liedje en een grapje in de tent? Maar het gaat hier om een internationaal vermaarde topartiest.'
Het bestuur van het Groot Gaesbeeker Gilde is volgens Van Dorresteijn vereerd dat Van Veen zich onlangs zelf meldde met de mededeling dat hij een plaatsje in zijn volle agenda heeft gevonden (hij is in dezelfde periode op toernee door ons land) om eind augustus tijdens de gildefeesten een optreden te verzorgen. Tijdens dit concert in zijn 'achtertuin' zal hij een greep doen uit zijn indrukwekkende oeuvre.
'Dat is pas bekend geworden nadat we vorige maand het programma bekend hebben gemaakt,' aldus de gildesecretaris.

Een toegangskaart voor de voorstelling van de Soester artiest kost 30 euro. Entreebewijzen voor 24 augustus zijn vanaf nu online in de voorverkoop verkrijgbaar via:
www.gildefeesten.nl/etickets