Musical & Theaterparadijs

Tekstschrijver Rob Chrispijn gehuldigd voor bijdrage kleinkunst 30 maart 2010

Chrispijn krijgt lintje tijdens opening Amsterdams Kleinkunst Festival


Afgelopen maandag 29 maart is de 23e editie van het Amsterdams Kleinkunst Festival van start gegaan. Het festival werd geopend met een Hommage aan tekstschrijver Rob Chrispijn, die 40 jaar in het vak zit. Vele bekende artiesten hebben hem in het zonnetje gezet tijdens een bijzonder en eenmalig concert.

Chrispijns teksten werden in Theater de Meervaart vertolkt door Herman van Veen, Hans Dorrestijn, Peter Faber, Driek van Wissen, Mylene d’Anjou, Harry Sacksioni, Claudia de Breij, Leoni Jansen, Lenny Kuhr, John Paul Thijssen, Tom Oosterhuis, Sandra van Meegen, Loeki Knol, Henk Temming, Gerard van Maasakkers, Heddy Lester, Frank Affolter, Erik van der Wurff, Alex Roeka, Ensemble Andermans Veren, Chris Pilgram, Theateropleiding Selma Susanne. Zij werden muzikaal begeleid door het orkest, bestaande uit Hubert Heringa, Peter van der Zwaag, Christiaan van Hemert en Jan van Olffen, onder leiding van Martin van Dijk.

Na afloop van deze feestelijke avond, die werd gepresenteerd door Angela Groothuizen, kreeg Chrispijn een koninklijke onderscheiding voor zijn uitzonderlijke verdiensten voor de Nederlandse kleinkunst. Chrispijn ontving het lintje uit handen van mevrouw Slagman, burgemeester van zijn woonplaats Vledderveen.


Ook werd tijdens deze avond het boek “Nooit zongen vogels harder” officieel ten doop gehouden. Deze bundel met de 100 mooiste liedjes is samengesteld door Kick van der Veer en wordt uitgegeven door Nijgh & Van Ditmar.

De 24e editie van het Amsterdams Kleinkunst Festival zal in 2011 worden geopend door een Hommage aan Gerard Cox. Deze voorstelling vindt plaats in DeLaMar aan het Leidseplein.