de Telegraaf

"Altijd mijn Anne"
Met Willeke Alberti kocht ze eerste galajurk

28 september 2010

„De eerste keer dat ik jou zag, dacht ik 'wat ben jij leuk'!" Lovende woorden voor Anne van Veen (27) van Willeke Alberti. Zij kreeg gisteren in Carré het eerste exemplaar van Annes debuut-cd. De jonge zangeres: „Ik luisterde als kind veel naar Willeke, was gefascineerd door haar stem. We hebben zelfs mijn eerste galajurk samen gekocht."


Anne lacht: „Ik was een jaar of veertien en met mijn vader op vakantie in Frankrijk, Willeke was in hetzelfde plaatsje. Ik had een jurk nodig voor een première. Mijn vader zei: 'Dat is lastig voor mij als man, ga jij maar een dagje winkelen met Willeke'."

Bij de presentatie van Bij Mij verzamelde Anne een 'bont gezelschap', zoals ze het zelf noemde. Haar vriendin met wie ze samenwoont, haar moeder Marlous Fluitsma, vrienden en collega's. Halfzus Babette was niet aanwezig, maar trotse vader Herman maakte veel goed. Glunderend luisterde en keek hij naar zijn zingende dochter in theatertempel Carré, waar hij zelf ook menigmaal de sterren van de hemel speelde. Anne:
„Ik was wel.zenuwachtig. Met een optreden ben je 'in functie', nu heb ik me als mezelf aan de wereld getoond."

Dat gaat ze ook doen in haar nieuwe theatershow Wilde Lucht. „Over grilligheid gaat het. Ik heb laatst een toer over de Wallen gemaakt. Ik heb een lied geschreven over, eh... gezelschapsdames. Dat is een beetje grimmig, de samenleving wil ze wegstoppen. Maar ze zijn er wél. En het gaat ook over mezelf; over mijn frustraties, stomme angsten en neuroses, van bacillen op de deurkruk tot aan de dood. Ben voor niks bang en tegelijkertijd voor heel veel. Ik vind het leuk om dat uit te zoeken."

De twintiger zou met haar theaterprogramma ook graag in Carré staan. „Maar daarvoor moet ik eerst jaren ervaring opdoen, dat moet ik echt verdienen. Laat mij nog maar even oefenen." Willeke: ,,Ik hoorde haar een paar jaar geleden op de radio, toen dacht ik 'mijn Anne, die zingt!" Dat doet ze zo mooi en puur, ik kan niet wachten op haar nieuwe show. Hoe dan ook, ze blijft altijd mijn Anne."