Zenderstreeknieuws
Lysette Verwegen

Echte vrije vogels

21 juli 2010

IJSSELSTEIN - Het begon ruim 50 jaar gelden, toen Wim van der Plaats zijn Bep ontmoette op een jeugdinstuif. De 'huwelijksmarkt' lachen ze bij de herinnering. Ze waren net 20 en Wim had zijn vrienden gezegd dat hij het eerste meisje dat zou binnenkomen zou vragen. En dat was voor meer dan hij had kunnen vermoeden...


De eerste dans resulteerde in een huwelijk op 7 juli 1960 en een gouden mijlpaal met 50 rode rozen die woensdag werd gevierd. Burgemeester Van den Brink werd getrakteerd op verhalen uit het lange huwelijk.
"We woonden in Utrecht in bij de buren. Herman van Veen was onze overbuurman. Als hij viool oefende deden we de ramen dicht", lacht de bruidegom.

Het paar kreeg twee kinderen en verhuisde naar Overvecht en vandaar naar een bovenwoning en vervolgens de eerste koopwoning in de Cremerstraat. Bijna 4 jaar geleden werd de woning aan het IJsselsteinse Ul- tramarijnhof ingeruild voor een Fokuswoning in de schakelflats.
"Zelfs toen wilde Bep nog met me mee", lacht Van der Plaats met liefde. Het is een stil compliment. Na de beperkingen door een herseninfarct was de aangepaste woning met hulp nodig. "Maar onze ouders zijn altijd heel actief geweest: sportief, in vrijwilligerswerk,, met de twee kleinkinderen en op vakanties. Echte vrije vogels en ze doen nog steeds zoveel mogelijk zelf", vertelt dochter Ellen. "Petje af!" Ondanks zorgen wordt er in huize Van der Plaats nog veel gelachen, één van de geheimen van een gelukkig huwelijk.