Eindhovens Dagblad

Herman van Veen exposeert in Oirschot

18 november 2010

OIRSCHOT - Museum Kruysenhuis in Oirschot heeft een bijzondere exposant binnengehaald: Herman van Veen. Vanaf 27 november exposeert hij een selectie uit zijn schilderijen in het museum.


De expositie wordt zaterdag 27 november om 12.00 uur geopend door gitariste Edith Leerkes. Herman van Veen is beroemd als violist, zanger, componist, regisseur en acteur. Maar hij schildert dus ook. Zijn schilderijen zijn inmiddels in een aantal Europese galeries en musea te zien.

Herman van Veen exposeert van 27 november tot en met 16 januari 2011 in het Museum Kruysenhuis in Oirschot. Met de expositie 'Herfsthandschrift, sommige schilderijen' toont Van Veen zijn interpretaties van de schilderkunst van oude meesters als Rembrandt en moderne klassiekers als Cobra en Warhol. Nieuw is een serie schilderijen waarin ook de authentieke kwaliteiten van Geert Jan Jansen naar voren komen. Het schilderwerk van Herman van Veen is abstract, sfeerbeelden met warme aardse kleuren.

Het Kruysenhuis is geopend op zaterdag en zondag van 13 tot 17 uur. Museum Kruysenhuis, De Moriaan 9a, Oirschot. www.kruysenhuis.nl