biltsche courant
roos diependaal

Theatercursussen voor volwassenen in Bilthoven

14 sep 2010

Begin deze maand opende Herman van Veen op feestelijke wijze De Theaterkoffer op het Emmaplein in Bilthoven. De Theaterkoffer biedt van alles te koop en te huur aan op het gebied van theater. Naast een breed aanbod jeugdtheaterlessen starten eind september drie theatercursussen voor volwassenen. Deze worden gegeven door de in Bilthoven opgegroeide theaterdocent Roos Diependaal.


“De lessen zijn gericht op iedereen die belangstelling heeft voor theater en daar zelf mee aan de slag wil” vertelt Roos enthousiast. “Bij Improviseren voor Beginners gaan we op een laagdrempelige manier aan de slag met de basisprincipes van improviserend spelen. Bij Familiescènes ontwikkelen de deelnemers zelf een scène. Hierbij zetten we alles in dat theatraal kan werken: muziek, kleding en attributen”.

“Mensen die al enige theaterervaring hebben kunnen zich ook inschrijven voor Absurdistisch Theater. Hierin behandelen we ‘De Kale Zangeres’ van Ionesco. Onmacht om te communiceren komt hierin op een hilarische manier naar voren” lacht Roos. “Aan de ene kant is zijn de teksten heel komisch en aan de andere kant is de interactie tussen de hoofdfiguren tenenkrommend.

De cursussen duren acht tot tien weken en starten maandag 27 september a.s. Meer informatie staat op www.roosdiependaal.nl.