De Echo

Nina de la Croix speelt 13 maart in Theater de Omval in Diemen. 5 maart 2010

Nina zingt op haar elfde samen met Michael Jackson in De Kuip. Bij Alexander Nijenboer laat Nina een “overweldigende indruk achter”. Beau van Ervendorens vraagt zich af uit welke doos ze het allemaal haalt. Herman van Veen wil juist haar mee in zijn zomertournee. Nina de la Croix dendert als een olifant in een porseleinkast door het leven. Maar hoe breekbaar is zijzelf?


In de finale van het Amsterdams Kleinkunst Festival 2007 werd de debuutvoorstelling van Nina, Poldervrouw, met lof ontvangen. Ze werd door Alexander Neijeboer getipt in de Cabaret & Comedygids 2008-2009 als een van de meest opmerkelijke, aanstormende talenten, 'een debutante die je in de gaten moet houden'.

Afgelopen zomer kreeg Nina lovende kritieken op haar hoofdrol in de voorstelling van Herman van Veen ‘Op een dag in september’. Deze musical schreef Van Veen speciaal voor de Duitse gemeente Detmold. Van Veen over De la Croix: ‘Nina speelt ontroerend mooi’.

Nu is ze helemaal klaar voor haar avondvullend programma: Alles kan kapot. Met haar prachtige teksten, haar krachtige stem en haar innemende uitstraling neemt ze je mee in haar eigen wereld. De avond staat garant voor een flinke dosis humor en herkenning.


De pers over Nina

- ‘In haar eerste echte voorstelling Alles kan Kapot blijft De la Croix absoluut overeind. Ze is een innemende persoonlijkheid die onverwacht fel om zich heen kan slaan’ (Noordhollands Dagblad)
- ‘Nina liet een overweldigende indruk achter met Poldervrouw’ (Alexander Nijenboer, Cabaretgids 2008/2009)
- ‘Talent De la Croix schuilt in de liedjes. Haar weinig vrolijk stemmende visie op het leven van de poldervrouw was een van de hoogtepunten van de avond.’ (de Volkskrant)
- ‘Goeie stem, leuke teksten. Poldervrouw maakte indruk.’ (Het Parool)


Regie: Jeroen Woe
Tekstbijdragen: Niels van der Laan
Muzikale begeleiding: Tjeerd Gerritsen