AD/UN
Irene de Zwaan

Het Utrecht van...

4 augustus 2010

iedere week vraagt Stadsleven een bekende Utrechter naar zijn of haar favorieten. Vandaag Joel Scherrenberg (35), eigenaar van Scherrenberg Makelaardij, die de Utrechtse woningmarkt onder de loep heeft genomen.


Mijn plek in Utrecht

De Nieuwegracht en vooral het Museumkwartier. De combinatie van het rustieke en het modern stedelijke is uniek.


Mijn favoriete Utrechter

Herman van Veen. Niet zozeer door zijn artistieke kant, hoewel ik die ook erg waardeer, maar meer nog door de manier waarop hij in de samenleving staat. Met zijn foundation komt hij op voor de rechten van het kind.


Mijn restaurant in de stad

Buiten mijn werk ga ik bijna nooit naar een restaurant. Mijn vrouw houdt niet zo van uit eten gaan. We halen liever af, bij onze favoriete Chinees op de Biltstraat. Die bestaat al meer dan dertig jaar, inclusief dezelfde mensen.


Mijn cafť

De Zes Vaatjes, een proeflokaal op de hoek van de Mgr. Van de Weteringstraat. De eigenaar is een meester-brouwer die zelf zijn sterke drank stookt.


Mijn favoriete drankje...

Is de baliekluiver, een Utrechtse kruidenbitter.


Genieten in Utrecht

De interactie met de mensen. Utrecht heeft een heel sterk sociaal leven. Je komt vaak dezelfde mensen tegen en het is makkelijk om contact te leggen.


Irritant

Het eindeloos omleiden van fietsers en auto's. Er zouden meer logische routes met een snellere doorstroom gecreŽerd moeten worden.


Als ik de baas zou zijn

Dan zou ik in Utrecht een veel sterker economisch beleid voeren. Dat wordt er nu een beetje bijgedaan.


Huizen in de Utrechtse binnenstad dalen flink in prijs, blijkt uit onderzoek van uw makelaardij. Bent u al uw spullen aan het pakken om op uw favoriete plek, de Nieuwegracht, te gaan wonen?

Haha, dat kan ik nooit betalen joh! Het blijft duur. Op de Nieuwegracht wonen vooral Utrechters die echt van de stad houden en er tot hun haarvaten in willen zitten. Heel ander publiek dan op de Oudegracht, waar meer jonge stellen zitten die gewoon een tijdje in het centrum willen wonen.(Irene de Zwaan)