de Gooi en Eembode
Wouter de Wild
(ingezonden artikel)

43.000 euro voor de Maande Middle School

3 oktober 2010

Afgelopen week vond een zeer uitgebreid goede doelen evenement plaats op het Gemeentelijk Gymnasium Hilversum, georganiseerd door de voormalige rector, Wim van den Berg en ex-gymnasiasten Camille van Zadelhoff en Weye Hu.


Met zijn drien hebben zij in april 2010 de Stichting Maande Middle School opgericht, die als doel heeft een school in n van de armste gebieden van Yunnan te renoveren en innoveren en de leerlingen afkomstig van etnische minderheden uit dit gebied financieel te ondersteunen.
Met een professionele cameraman namen zij in november 2009 een documentaire over de desbetreffende school op met de titel Turning Point.

Door middel van de verkochte kaarten voor het evenement werd geld gegenereerd voor de stichting. Tijdens de benefiet avond kreeg men niet alleen de documentaire te zien, ook kon men genieten van het smaakvolle buffet dat restaurant Tong Ah uit Weesp verzorgd had. Tijdens de maaltijd traden er diverse Chinese en Nederlandse artiesten op. Aan het einde van de bruisende avond vond een live veiling plaats van hedendaagse kunstwerken, die circa 30 internationale kunstenaars hadden aangeleverd ter illustratie van het door Camille van Zadelhoff geschreven kinderboek Haruba, het mysterie van een verborgen rijk, waarvoor Dick Bruna het voorwoord voor had geschreven.

Nederlandse grootheden waaronder Jeroen Krabbe en Herman van Veen leverden belangeloos kunstwerken aan, evenals de top van de hedendaagse Chinese kunstscene Liu Ye, Yin Kun en Wang Guangyi en kunstenaars afkomstig uit onder andere Kenia, Portugal, Frankrijk, Canada en Ierland.

De aquarel die Liu Ye van de twee hoofdpersonages uit het boek had gemaakt, bracht 9500 euro en vormde het topstuk van de avond.

De circa 43.000 euro die het drietal heeft binnen gesleept, vormt het beginbudget van de stichting. Voorlopig zal het boek Haruba voor 14,99 euro verkrijgbaar zijn via onder andere de online boekenwinkel bol.com. De opbrengst van het boek zal wederom de leerlingen van de Maande Middle School de kans bieden om een opleiding te kunnen volgen.


Meer informatie over bijdrages leveren aan de stichting kunt u vinden op http://www.camillevanzadelhoff.com/charity-projects.