Soester Courant

Bouten en van Veen presenteren hun boeken

Intiem concert bij boekpresentatie

2 juni 2010

Bij Boekhandel Van de Ven aan de Soesterbergsestraat vond vorige week dinsdag een dubbele boekpresentatie plaats. Tijdens een druk bezochte extra koopavond kwamen veel mensen meegenieten. De Soesterse Marlies Bouten hield haar boek De Fladderaars ten doop. Plaatsgenoot Herman van Veen presenteerde het eerste deel van zijn autobiografie.


Fladderaars vormen het vierde fantasievolkje dat aan de verbeelding van Marlies is ontsproten. Tekst en foto's vertellen samen het verhaal over deze wezentjes die hun leven lang druk zijn om hun doel te bereiken. Nadat Marlies herinneringen ophaalde aan gezamenlijke mijmeringen over de teerheid en vergankelijkheid van het leven en speciaal van de vlinders overhandigde zij het eerste exemplaar van haar nieuweling aan natuur- en vlinderliefhebber Herman van Veen.

Herman van Veen kwam langs om uit en over het eerste deel van zijn autobiografie Voor ik het vergeet te vertellen. Hij deed dat op zijn eigen manier: samen met gitariste Edith Leerkes vertelde en zong hij niet alleen over zijn herinneringen, maar over allerlei dingen in de wereld die hem bezig houden en raken.
Zo mondde de boekpresentatie uit in een huisconcert op de bovenverdieping van de boekhandel. Alle aanwezigen waren diep onder de indruk: door de intimiteit van de omgeving kwamen teksten en muziek rechtstreeks 'binnen'. Tijdens de nazit - onder het genot van een drankje - hebben Marlies Bouten en Herman van Veen nog vele boeken gesigneerd.