Onze IJsselstreek
Steef Schinkel

HERMAN VAN VEEN

1 oktober 2010

Wie is toch die Yora Rienstra dacht ik en daarom ben ik op zoek gegaan naar de achtergrond van Yora. Zij werd op 6 maart 1981 geboren in Amsterdam. Al op haar vijfde kroop ze achter de piano en heeft sindsdien dit instrument niet meer losgelaten. Na haar middelbare school heeft ze een jaar op een Internationale Filmacademie in Denemarken gestudeerd. Hier hield ze zich vooral bezig met camera acteren en filmmuziek.
In datzelfde jaar werd ze aangenomen op de Toneelschool & Kleinkunstacademie in Amsterdam, waar ze o.a. les kreeg van Herman van Veen. Hij was onder de indruk van haar liedjes en nam het nummer 'Ik hou van jou' op in zijn repertoire en bracht deze uit op de cd: 'Sprakeloos'. Ze viel toen al, op de Kleinkunstacademie op, door haar theatrale persoonlijkheid en haar treffende liedjes. Na haar stage bij de Theatercompagnie, studeerde Yora in 2006 af met een eigen solo programma in de Kleine Komedie in Amsterdam. Zowel in 2007 als 2008 maakte ze twee eigen programma's en speelde deze op Theaterfestival Boulevard in Den Bosch.
Met haar programma 'Aan jou heeft het niet gelegen' won ze op 6 april 2009 in de Kleine Komedie in Amsterdam de jury- en publieksprijs van het Amsterdams Kleinkunst Festival de Wim Sonneveldprijs. Kortom aanstaande vrijdag is Yora Rienstra te zien en te beluisteren in haar try-out voorstelling van haar spiksplinternieuwe en avondvullende programma.

Met dit uitzonderlijk talent, die Yora Rienstra beslist is, zijn wij als programmamakers van het Schiller Theater-'Place Royale in onze nopjes om u dit programma aan te mogen bieden. In november 2010 gaat zij met deze voorstelling in première. Een geweldige kans om dit talent in ons Rijksmonumentale theater te ervaren!


VRIJDAG 1 OKTOBER AANVANG 20:30 UUR

"AAN jOU HEEFT HET NIET GELEGEN" YORA RIENSTRA