Montferland Journaal

Muzikale verbintenis van Wieke Garcia

19 feb 2008

DOETINCHEM - In schouwburg Amphion treedt donderdag 21 februari vanaf 20.30 uur de van oorsprong Spaanse Wieke Garcia aan.


Zij mengt in haar eerste eigen muziekprogramma met haar band muziek en zang uit alle windstreken en tijden met hedendaagse samples, tot een kleurrijk geheel. Geboren in 1978 onder de Madrileense zon groeide Garcia op in Alkmaar.
Haar beide ouders waren zeer muziekminded, vader vooral in jazz, moeder in de Keltische muziek. Na een tour met de groep Xiada door Europa volgde ze het conservatorium in Rotterdam op het gebied van zang en percussie. Daarna kwam ze in contact met Herman van Veen en speelde bij hem tijdens zijn Europese tours. Ook verzorgde ze de percussie in Disney's 'Lion King'. In haar eerste eigen programma zingt ze als een tovenares in het Braziliaans en Indiaans. Ze begeleidt zichzelf in dit concert op Keltische harp, doedelzak en percussie. Wieke Garcia leerde al op zeer jonge leeftijd de Galicische doedelzak bespelen. Korte tijd later maakte ze zich de Keltische harp, draailier en bodhran eigen. www.wiekegarcia.com.