Nieuwsbrief "Het Doosje"
Rolph van de Wouw

DE KERSTSHOW VAN HERMAN VAN VEEN TE ANTWERPEN

1 januari 1999

"Voor liefhebbers van Herman van Veen die niet in staat waren om in december naar Antwerpen te komen…"

Ik kan zeggen dat zij zeker wat gemist hebben. Acht maal was Herman van Veen te zien in de Carolus Borromeuskerk te Antwerpen.foto: chris janssen, 1988 Een zeer verrassende en zeker vernieuwende show met als thema het aloude verhaal over de geboorte van Jezus Christus. In vijf kwartier geeft Herman van Veen zijn visie op het verhaal over "de vluchtelingen" Jozef en Maria. Er wordt gezongen en verteld over het kindje Jezus dat moet slapen in een bed van bomen, de stal, de ster en de koning die woedend wordt als hij hoort dat God een zoon krijgt. Een zoon die koning zal worden!

Zelf mocht ik donderdag 17 december genieten van Hermans warme stem. Had eerder een traditioneel concert verwacht waarin klassieke liedjes ten gehore gebracht zouden worden. Weliswaar zingt Herman "Hoe leit dit kindeken" en samen met Lori Spee "Stille nacht", verder zijn alle andere liedjes en teksten grotendeels nieuw. Wat mij ook zeer aansprak was het dansen van het Harlekijn danstheater waaronder Gaëtane Bouchez, de vrouw van Herman van Veen. Zij maakten het geheel: Herman van Veen en Lori Spee als leadzangers, Erik van der Wurff op piano, Nard Reijnders op sax, klarinet en accordeon, Jannemien Cnossen viool, Thomas Dirks bas en Edith Leerkes gitaar, helemaal af.

Vlotte en moderne teksten, vrolijke klanken en een kleine toegift maakten mijn bezoek aan Antwerpen meer dan de moeite waard. Herman was over deze avond ook uiterst tevreden. Hopelijk komt er voor diegenen die na het lezen van dit korte bericht van een liefhebber op een ander tijdstip nog een gelegenheid om van deze bijzondere Kerstshow van Herman van Veen te genieten. Voor wie meer wil weten of zien kan elders op het Internet lezen over de kerstshow en andere zaken die Herman van Veen als onderwerp hebben.

Hopelijk neemt u eens een kijkje "

Getekend Rölph van de Wouw

Kerstshow Antwerpen op Internet: fotokerst.htmterug naar de index