Peter Haex schreef in september 2002 in de Gazet van Antwerpen

Van Veen in Klokhuis

ANTWERPEN - Theater Het Klokhuis en Theater 't Appeltje zijn een kunstencentrum geworden.
Dat betekent dat je er niet alleen voorstellingen van het Europees Festival kunt gaan bekijken, maar ook co-producties en gast-voorstellingen. Zo is The First Lady, geschreven en geregisseerd door Herman van Veen er te gast "Ik hou van dit schattige zaaltje", zei Herman tijdens de persconferentie voor het nieuwe seizoen.

Hel niet-gesubsidieerde theater Europees Festival, vroeger Theater Ivonne Lex, heeft zichzelf omgevormd tot een kunstencentrum. "Zoals vroeger gaan we per seizoen een a twee voorstellingen voor volwassenen maken. Het belangrijkste criterium voor de keuze van onze stukken is de kwaliteit van de teksten. Dit seizoen brengen we teksten van de Amerikaanse thrillerschrijver Stephen King en de Argentijns-Duitse schrijfster Esther Villar", vertelt Catrien Hermans. In Het Klokhuis worden ook co-producties gepresenteerd. Samen met vzw Spilspot worden vier Oorcontact-en Comedy Corner-avonden georganiseerd. Op Oorcontact stelt een centrale gast zichzelf en zijn werk voor aan de hand van zijn platencollectie. Comedy Corner is improvisatietheater.

Een derde luik van de werking zijn de gastvoorstellingen.Van 14 tot l0 oktober en van 10 tot 21 december kun je The First Lady gaan bekijken. Dat is een biografie in liedjes over Jacqueline Kennedy. Herman van Veen schreef de tekst en voerde de regie van deze Engels gesproken en gezongen voorstelling. "Eigenlijk is het een eerlijk gelogen voorstelling over materialisme, verblinding en zelfoverwinning", zei van Veen over The First Lady.