NOORDHOLLANDS Dagblad
TON DE LANGE

Jann geeft rust

31 dec 1998

Het kleine Amsterdamse platenlabel Brigadoon Vocal heeft de integriteit hoog in het vaandel. Het geld wordt voornamelijk gebruikt voor kwaliteit in studio-opnames en zeer verzorgde cd-boekjes dienen als belangrijk marketinginstrument. Het jongste voorbeeld is 'Jann", het debuutalbum en tevens de artiestennaam van de 26-jarige Haagse jazzvocaliste en violiste Jannemien Cnossen.


De ook nog eens goed ogende blondine heeft bekende ouders: Wiebe Cnossen was pianist van cabaretgroep Tingel Tangel en Paula Majoor deed beginjaren zeventig onder meer de televisiestem van de Nederlandse Pippi Langkous. Zo moeder zo dochter, want Jann sprak en zong de vrouwelijke hoofdrol in de Nederlandse versie van de Disneyfilm 'Hercules'.
Verder is ze lid van de Herman van Veenband.
Haar eerste cd kon wel eens het begin zijn van een mooie solocarrière. Twaalf fraai gearrangeerde nummers, van jazz (Duke Ellington) via tango (Astor Piazzolla) naar pop (Sheryl Crow), vormen een oase van rust waarin de stem technische perfectie paart aan ' pure warmte en de instrumentatie even subtiel als sober is. Dat de vermoeide ziel hierbij i ook in slaap kan worden gesust, mag Jann beschouwen als een compliment.
'Jann*Ton de Lange