NIEUWE WINTERWIJKSE COURANT

Herman van Veen handhaaft niveau

31 juli 1987


Twee vragen duiken onvermijdelijk steeds weer op bij een overzicht van alle activiteiten van Herman van Veen: waar haalt hij de tijd vandaan en vooral, hoe handhaaft hij zo'n hoog niveau? Kwantiteit gaat meestal ten koste van kwaliteit en andersom maar op deze regel maakt Herman schijnbaamoeiteloos een uitzondering.


Met het nu nog springlevende succes van zijn laatste studio-elpee Anne en de totaal uitverkochte afsluiting van zijn Nederlandse tournee kunnen de hoogtepunten van dat live-gebeuren opnieuw worden beleefd op Carré V (De zaal is er), een nieuwe live-elpee.

De plaat stond onder productionele leiding van Harlekijn Holland b.v. in samenwerking met Adriaan Verstijnen en bevat Herman's successen als Een Vriend Zien Huilen (zijn laatste single), Hilversum III en Anne. Het enorme succes van dat theaterprogramma in Nederland heeft Herman van Veen ertoe aangezet in oktober 1987 en in mei/juni 1988 nog een aantal extra voorstellingen te verzorgen.

Naast deze binnenlandse aangelegenheden wordt op dit moment een grootscheepse internationale tournee voorbereid en naar aanleiding van het 750-jarig bestaan van Berlijn zal in de periode van 20 september tot en met 5 oktober de muziekfabel Alfred Jodokus Kwak zowel in Oost- als West-Berlijn worden opgevoerd.