Gooi en Eembode

Herman van Veen benoemt
BARONES VAN OOIT

31 mei 1990

DRUNEN - Herman van Veen, die in 1989 tot Eerste Baron van Ooit is benoemd, heeft op 21 mei jongstleden mevrouw Stemband van het kinderprogramma 'De Grote Meneer Kaktusshow' met drie ferme, doch voorzichtige zwaardslagen tot Eerste Barones van Ooit 1990 benoemd.


Tijdens een plechtige bijeenkomst in het rosÚ kasteel heeft Herman van Veen een zetel in Het Land van Ooit laten onthullen. Deze kunstzinnige zetel is gemaakt door beeldhouwer Dick Fluitsma. In 1991 zullen Herman van Veen en mevrouw Stemband samen de Derde Baron(es) van Ooit benoemen. die dan uiteraard ook een zetel krijgt.

Tot Baronnen en Baronessen van Ooit worden benoemd personen die zich hebben onderscheiden op het gebied van plezier voor kinderen in het algemeen of de mensheid in het bijzonder. Het Land van Ooit is een geheimzinnig land, achter ru´nemuren verscholen. Een recreatiepark dat zich richt op gezinnen met kinderen tot circa twaalf jaar en de 45-plussers. Het Land heeft allerlei vreemde inwoners en op twaalf podia en theaters worden voorstellingen gegeven, die allen door Het Land van Ooit zijn gemaakt.

Daardoor onderscheidt Het Land van Ooit zich sterk van de andere parken en is er sprake van een nieuwe formule.