NIEUWSBLAD IJMUIDEN

Jacky Kennedy's levensverhaal in
one-woman-musical van Lori Spee

31 mrt 2004

UMUIDEN - De carrières van alleskunner Herman van Veen en de Amerikaanse zangeres Lori Spee gaan al jaren samen op. Lori vertaalde Hermans shows voor de Amerikaanse theaters, Herman leende zijn liedjes uit aan Lori, die daarvan prachtige Engelstalige versies maakte.


Geïnspireerd door Herman van Veen schreef Lori Spee muziek en tekst voor de one- woman-musical 'The First Lady': het gezongen levensverhaal van Jacqueline Bouvier Kennedy Onassis. Op dinsdag 6 april a.s. wordt deze musical, waar Lori zélf de titelrol in speelt, opgevoerd in de Stadsschouwburg Velsen.
'The First Lady' is hard bezig de wereld te veroveren, want ze voldoet helemaal aan de bestsellercriteria voor Broadway en West End. Maar éérst Nederland! De aristocratische Jacky groeide van een nerveuze dochter van gescheiden ouders (met een aan drank verslaafde papa) uit tot dé Amerikaanse First Lady. Naast haar man, president John F. Kennedy, groeide zij met haar koninklijke allure uit tot een wereldster.

Dat bleef zij, ook na de moord op Kennedy en haar huwelijk met de scheepsmagnaat Onassis. Jacky betoverde het publiek en spreekt met haar succes en tragiek nog steeds tot de verbeelding. Lori Spee weet alle snaren van de Jacky-romantiek prachtig te raken. Met wondermooie muziek en liedjes én knap acteerwerk.

De voorstelling is Engelstalig, waarmee de internationale allure extra onderstreept wordt en de toeschouwer zich een avond lang op het Newyorkse Broadway waant.


Aanvang: 20.15 uur. Prijs: €17,50 CJP €15,50. Informatie: Stadsschouwburg Velsen, telefoon 0255-515789