Soester Courant

Tal van activiteiten op Landgoed de Paltz

30 sep 2015

In de Kapschuur op Landgoed de Paltz is de komende periode genoeg te beleven. Het Herman van Veen Arts Center heeft een gevarieerd aanbod op het programma staan.


Op het landgoed staat er iedere week wel een activiteit op het programma. De ene keer gericht op kinderen en familie, de andere keer een voorstelling voor volwassenen of een optreden over een maatschappelijk onderwerp. Dat laatste is het geval in de infotainmentprogramma Oudroze van Han Bosman. Hierin zal Bosman middels muziek, gesprekken met gasten, en oog voor het heden de oudroze mens en hun verhaal op warme wijze centraal zetten. De show is de komende drie maanden op de eerste zondag van de maand bij te wonen. Oudroze is te zien op zondag 4 oktober, zondag 1 november en zondag 6 december. Het programma begint om 12:00 uur. Naast Oudroze zijn er voorstellingen die al vaker te zien waren in de Kapschuur zoals de voorstelling over Alfred Jodocus Kwak en de show Kabouter Paltz en de Alvermannen. Tussendoor zijn er optredens van bekende en minder bekende talenten. Op vrijdagavond treden Simone Sou en Oleg Fateev op. Oleg Fa- teev speelt op de Moldavische bay- an en Simone Sou speelt percussie. Zij zullen bij het Herman van Veen Arts Center traditionele liederen en eigen stukken spelen uit hun beide vaderlanden, soms afgewisseld met virtuoze improvisaties. Het optreden is om 20:00 uur.

Maar er passeren meer optredens. Onder meer een kamermuziekconcert, een optreden van Het Canto Quartet en een show van illusionist Nick Nielsen zullen in de maand oktober te zien zijn. Iedere maand valt er wat te beleven in de kapschuur. Een overzicht .van alle optredens en voorstelling met een korte uitleg is te vinden op de website van het Herman van Veen Arts Center, www.hermanvanveen- artscenter.com.

Beperkt

De activiteiten op het landgoed zijn vrij toegankelijk, maar het aantal plekken is beperkt. Dat is ook de reden dat mensen zich van tevoren moeten aanmelden voor de optredens. Dit kan via de website. Daarbij is ook meteen te zien hoeveel plekken er zijn. Daarnaast kunnen mensen ook telefonisch reserveren via tel. 0346-330003.