STORY

Muzikale kindervriend trapt graag tegen een bal

Herman van Veen heeft weinig tijd Voor voetbal

30 april 1992

Met hart en ziel zet Herman van Veen zich in voor de Stichting Colombine. Door al deze activiteiten houdt hij echter nauwelijks tijd over voor zijn grote passie..


.Herman van Veen heeft het razend druk. Naast zijn 'gewone' bezigheden, zijn werk als cabaretier, heeft hij zijn handen vol aan de sociale verplichtingen die hij in de loop der jaren op zich heeft genomen. Al jarenlang zet hij zich met hart en ziel in voor het goede doel.
Zo is hij al sinds 1965 goodwilambassadeur voor Unicef en sinds 1977 is hij actief voor de Stichting Colombine, waarvan hij ook medeoprichter is.

Vooral het werk van de stichting, die hulpbehoevenden in de Derde Wereld en het Westen steunt, vergt veel van Hermans tijd. Zo is hij met allerlei acties begonnen om geld in te zamelen voor de bouw en de exploitatie van het Colombinehuis in Drunen. Dat huis moet onderdak bieden aan kinderen die moeten herstellen van geestelijk en lichamelijk letsel. Kinderen die heel lang in het ziekenhuis hebben gelegen kunnen bijvoorbeeld samen met hun familie in het Colombinehuis vakantie vieren.

Deze geldinzamelingsacties heeft de muzikale kindervriend uitgespreid over een periode van ongeveer vijf jaar. In die tijd hoopt hij het benodigde geld bijeen te brengen zodat met de bouw van het Colombinehuis kan worden begonnen. Al deze activiteiten vergen grote inspanningen van de sympathieke cabaretier. En hij vindt het dan ook een verademing om af en toe eens even lekker alle beslommeringen te vergeten met een partijtje voetbal. Daarom is Herman van Veen als het even kan - en helaas is dat maar zelden - op het voetbalveld te vinden om een balletje te trappen.