FLEVOPOST

Herman van Veen wildenthousiast over Colombineloop

29 nov 1996

AMSTERDAM/LELYSTAD - Na een voorstelling van zijn nieuwste theatershow complimenteerde Herman van Veen de initiatiefnemer en mede-organisator van de Colombineloop Toon Rijpert van de Provincie Flevoland met het initiatief om op 11 en 12 december de Colombineloop te houden. 'Wat een fantastisch goed idee', zegt Herman van Veen, 'om op deze wijze geld voor het Colombinehuis bijeen te brengen. Ik sta er voor honderd procent achter en zal graag donderdagmiddag 12 december in jullie Provinciehuis zijn om iedereen te begroeten en vooral om het bijeengegaarde geld voor het Colombinehuis in ontvangst te nemen.'


Samenwerken is samen delen. Wat we hebben, wat we weten, wat we zijn. Dat is de kern van de levensfilosifie van Herman van Veen, mede-oprichter en beschermheer van de Stichting Colombine. Die levenshouding komt voort uit het besef dat alles wat in de wereld gebeurt met elkaar samenhangt. Gezondheid hééft met cultuur te maken, politiek met geloof, geluk met het dagelijks leven.
Vanuit die visie is het niet moeilijk, goed voor elkaar en voor de wereld te zorgen. Iedereen kan immers meewerken met zijn eigen verzorgende, creatieve, liefdevolle krachten.

Schakels

Het Colombinehuis wordt een heerlijk avontuurlijke plek waar die kinderen de tijd van hun leven kunnen hebben. Maar er is ook ruimte voor ouders, broertjes en zusjes. Ook zij hebben behoefte aan ontspanning, aangezien het gezin vaak ontregeld is door ziekenhuisbezoek of doordat er minder aandacht is voor de rest van het gezin. Ook het beste vriendje of vriendinnetje mag mee. Of een begeleider of verpleegkundige. Stuk voor stuk schakels die erbij horen.

Open

Herman van Veen vertrouwde Toon Rijpert nog toe: 'Wij hebben voor wat betreft de locatie heel bewust voor Flevoland gekozen. Ten eerste omdat hier nog ruimte is en ook omdat de polder heel ontwikkelingsgericht is. Het is hier een open gebied en de inwoners vertonen een open karakter. Buiten het Colombinehuis willen wij in de nabije toekomst dan ook nog hele mooie, grote dingen doen in dit gebied, met name voor de kinderen.' Herman van Veen bewonderde het speciale Colombine-T-shirt waarin de lopers op 11 en 12 december zullen lopen en vroeg het te mogen houden. 'Nee, zei Toon Rijpert, u krijgt nog een nieuwe waarop uw eigen Colombine- logo een plaats krijgt.' Ook de Colombineloop-poster vond Herman van Veen prachtig. Hij wenst de lopers veel succes en dankt de gevers hartelijk.