Binnenhof

Een dag vol idealen met Herman van Veen

29 aug 1991

De Naald, Naaldwijk: Herman van Veen met een theaterdag voor de Stichting Colombine. Op 4 september. Met kindervoorstelling 'De grote beer' door Danstheater Harlekijn (16 uur) en theatershow van Herman van Veen (20.15 uur). Op 4 september vindt voor Naaldwijk een unieke gebeurtenis plaats: Herman van Veen zal in De Naald (aan de Stokdijkkade 3) een hele middag en avond aanwezig zijn om kinderen en volwassenen te overtuigen van een goed doel.


Al jaren maakt deze clown-cabaretier zich hard voor de bouw van het Colombinehuis, een verblijf voor kinderen die het lichamelijk of geestelijk moeilijk hebben. Om het geld voor zijn ideaal bijeen te krijgen wordt in Naaldwijk een Colombine- dag gehouden. De opbrengst van alle theateractiviteiten komen ten goede aan Van Veens droom.

Allereerst zal voor een publiek vanaf 7 jaar 'De grote' beer' worden gebracht. Deze dansproduktie, geschreven naar een idee van Muriel Janssens en Van Veen, laat zien dat de wereld een mooi cadeau is, waarop we zuinig moeten zijn.
Het hoe en waarom we de wereld met z'n allen moeten delen, zal door de initiatiefnemer persoonlijk worden toegelicht. 's Avonds presenteert de entertainer zijn theatershow als een galavoorstelling.

Deze voorstelling was al eerder in de grote theaters in ons land te zien. Inmiddels zijn enkele nummers alweer veranderd. Want net als de wereld zelf blijft Van Veen continue in beweging, zowel reizend als artistiek.