ALGEMEEN DAGBLAD
Mediaredactie

Goede Tijden, Slechte Tijden: groot drama-project

29 aug 1990

HILVERSUM - Frits Lambrechts, Carola Gijsbers van Wijk, Wilbert Gieske, Wim Zomer en Marlous Fluitsma zijn de enige bekende volwassen acteurs die meespelen in de serie Goede Tijden, Slechte Tijden waarvan RTL4 komende winter 200 afleveringen uitzendt. In totaal zijn er 28, merendeels onbekende jonge, acteurs gecontracteerd voor deze serie die in de wintermaanden op alle werkdagen om 19.00 uur te zien is. De opnamen zijn gisteren in studio Aalsmeer begonnen. De eerste uitzending is op 1 oktober. Het is de eerste keer dat in Nederland een zo grootschalig drama-project is opgezet.


Niet alleen de vrouw van Herman van Veen (Marlous Fluitsma), maar ook diens 18-jarige dochter Babette (uit zijn eerste huwelijk) speelt in de serie mee. Marlous vertolkt de ongetrouwde lerares Nederlands Helen Helmink, die een belangrijke rol speelt in het leven van de jongeren uit het verhaal. Babette speelt Linda Dekker, een meisje dat van school gaat om fotomodel te kunnen worden.


Acteurs


De volwassen acteurs in de serie spelen voornamelijk de ouders van de jongeren om wie het verhaal in feite draait. In de serie wordt hun gang naar volwassenheid gevolgd, met liefdes, conflicten met ouders en het zoeken naar banen.

Antonie Kamerling speelt Peter Kelder, een jongen die veel ruzie heeft thuis, vooral als hij ontdekt dat zijn ouders niet zijn werkelijke ouders zijn. Arnie Alberts (gespeeld door Reinout Oerlemans) wil een even gelukkig huwelijk als zijn' ouders hebben. Annette van Thijn (Frederique Huydts) is een uitblinker op school en niemand begrijpt waarom Zij zo plotseling afhaakt. Suzanne Balk (Ingeborg Wieten) doet geheimzinnig over haar werk in de stad. Myriam van der Pol (Isa Hoes) werkt in een koffieshop en droomt van filmsterren en rockzangers. Rien Hogendoorn (Joost guitenweg) wil voor zijn 25ste miljonair worden.

Omdat in Aalsmeer in drie en een halve dag 5 afleveringen van een half uur worden opgenomen werken drie regisseurs - Frank Schouten, Vivian Pieters en Russel Wabb - onder supervisie van Olga Madsen in de 24 decorsets, waar 95 procent van de opnamen plaats hebben.

De serie is een idee van Reg Watson die ook de Australische reeks Sons and daughters bedacht. De produktie is in handen van Grundy Television en Joop van den Ende Productions.