DE ECHO VAN HORST

Nard Reijnders Carnavalsconcert

29 aug 2002

Schouwburg Venray presenteert aan de vooravond van carnaval 2003 een uniek carnavalsconcert waaraan medewerking wordt verleend door Marco Bakker, Nard Reijnders, Dorris van de Meerendonk, het duo Grad en Petran, het kamerorkest 'Lof der Zotheid1 en de Swolgense groep Pauwe Lams. Dit carnavalsconcert is op initiatief van de schouwburg geproduceerd en samengesteld door 'de Broekhuizenvorster musicus/componist Nard Reijnders en vindt plaats op dinsdag . 21 en woensdag 22 januari. Dit concert vervangt het traditionele LSO- carnavalsconcert in de Venrayse schouwburg.


Nard Reijnders, onder meer bekend van zijn jarenlange samenwerking met Herman van Veen, is er de afgelopen maanden in geslaagd om een heel bijzonder carnavalspro-gramma op de planken te krijgen. "Ik heb geprobeerd om een gevarieerd programma samen te stellen met prachtige romantische melodieŽn, populair klassieke muziek en de nodige humor", licht Reijnders zijn programma toe.

'Humor

Het kamerorkest 'Lof der Zotheid' onder leiding van Reijnders is samengesteld uit stuk voor stuk uitmuntende musici met solistische kwaliteiten. Samen met enkele solisten speelt het orkest heerlijk populair klassieke werken. Bijzonder is het feit dat Reijnders erin is geslaagd om speciaal voor dit concert in de Venrayse schouwburg het illustere duo Grad en Petran (alias Ten Duijf en Joep Joosten) opnieuw op de bŁhne te krijgen. Na een meer dan 11-jarige succesvolle carriŤre in de Limburgse en Brabantse carnavalswereld zette het duo er een punt achter. "De verleiding om aan dit unieke carnavalsconcert mee te werken was zo groot dat we voor een keer nog het masker van Grad en Petran opzetten", zegt Ten Duijf. De prikkelende en humoristische teksten en sketches, geschreven door de uit Oirlo afkomstige Duijf, en de flinke dosis humor van Grad en Petran, de orkestleden en muzikale gasten zullen als een rode draad door het programma lopen.

*Romantiek

Marco Bakker, Dorris van de Meerendonk en het venloos Vocaal Ensemble zullen prachtige romantische melodieŽn ten gehore brengen. Al met al zal er tijdens de twee carnavalsconcerten veel gelachen worden en is er volop gelegenheid om te genieten van heerlijke muziek onder leiding van Nard Reijnders. Het eerste carnavalsconcert in deze soort in de Venrayse schouwburg brengt Humor met een grote H, zoals Nard Reijnders het zegt.


De kaartverkoop voor deze voorstellingen begint maandag 2 september aan de kassa van Schouwburg Venray. Nadere info: Nard Reijnders 077-4631458