De Nieuwe Krant

Bezig met programma over Herman van Veen
Ralph Inbar: leuke ideeën29 mei 1980
HILVERSUM - De nieuwe TROS-serie „Banana split" betekent het debuut als presentator van Ralph Inbar, regisseur van tal van showprogramma's, waaronder die van Martine Bijl.
Ralph Inbar is bovendien de man die al zes keer(!) tekende voor de Nederlandse inzending naar het televisie-festival in Montreux. Zelf zegt hij daarover: "Het streven is dat het beste programma naar Montreux gaat. Ik neem dus aan dat mijn programma's niet zijn uitgekozen omdat ze het slechtste waren. Ik vind dat wel leuk, ja".Inmiddels heeft Ralph nog enkele programma's gemaakt die pas komend winterseizoen op het scherm te zien zullen zijn. Hij registreerde een opvoering van "Potasch en Perlemoer": maakte een reportage van het Russisch Staatscircus en is nog steeds bezig aan een uitvoerig programma over Herman van Veen.

Ralph: „Dat wordt een overzicht van diens Europese tournee. Ik heb in verschillende Duitse steden opnamen gemaakt, ook in Berlijn en verder in Denemarken en België. Fragmenten van zijn optreden; sfeerbeelden; een kijkje achter de schermen; de persconferenties en daarbij komt een uitvoerig interview".
Voor volgend jaar denkt hij n elk geval weer aan een show met Martine Bijl. "Het zou zonde zijn als het niet zo was. Het zal wel geen serie worden, het is veel te veel werk om het goed te doen. Waarschijnlijk ga ik ook iets aan drama doen, maar ik blijf actief in de amusementssector hoor".

Dat zijn ideeën daarvoor niet onverdienstelijk zijn, bleek dit jaar in Montreux. Een grapje dat hij vorig jaar lanceerde, kwam voor in de inzendingen van de DDR en van Zwitserland. Ralph: „Dat vind ik niet erg.

Ik heb ook wel eens ergens een leuk idee gezien waar ik later zelf iets mee heb gedaan. Als je er maar een eigen interpretatie aan geeft. Het moet niet goedkoop jatwerk worden".