Wijkse Courant

Rob Chrispijn. in Rondeel

29 mei 2002

WIJK BIJ DUURSTEDE - Rob Chrispijn, de tekstschrijver van Herman van Veen treedt op in theater Rondeel. In zijn programma "Ogen met uitzicht op zee" diept Chrispijn de verhalen achter de liedjes op, met ondersteuning .van zanger-gitarist Gerrit Jan Schmidt en instrumentalist John Paul Tijssen.


Rob Chrispijn is al meer dan 25 jaar tekstschrijver. Hij begon zijn succesvolle loopbaan met een vrije vertaling van "Suzanne" van Leonard Cohen, dat in de uitvoering van Herman van Veen een grote hit werd. De samenwerking met Van Veen resulteerde in een groot aantal theatershows en platen. Ook andere artiesten zongen zijn teksten, zoals Liesbeth List, Frans Halsema, Paul de Leeuw en Leonie Jansen. Al een jaar of tien verleent Chrispijn met veel plezier medewerking aan "Het Klokhuis" en "Sesamstraat".

Chrispijn werkte eveneens mee aan het programma "Dichter bij jou", waarin presentator Jacques Klöters het publiek kennis laat maken met tekstschrijvers en hun werk.

Hij ontdekte hoe leuk het is om voor publiek te staan en dat resulteerde in zijn eigen programma: "Ogen met uitzicht op zee". In dit programma laat Chrispijn het publiek op verrassende wijze stilstaan bij zaken als de zin van het rijm, de rol van het verlangen en de nieuwsgierigheid van scholeksters .

De voorstelling vindt plaats op donderdag 30 mei en begint om 20.30uur. De entree bedraagt 9,50 euro. Houders van CJP of Pas65 betalen acht euro. Kaarten zijn vooraf verkrijgbaar bij de VVV. Resterende kaarten vanaf een half uur voor aanvang te koop aan de zaal, Kokkestraatje 39.